Selecteer een pagina

Even helemaal ontstressen en ontspannen? Een hot stone massage doet precies dat. Niet voor niks dus dat deze vorm van masseren zo immens populair is. Het heeft namelijk het vermogen om zowel het lichaam als de geest te kalmeren. En als de geest rustig is, is het lichaam dat vaak ook. In dit artikel lees je waar je zoal een hot stone massage kunt vinden, waar het goed voor is en wanneer u deze vorm van massage beter kunt overslaan.

Wat kun je verwachten van een hot stone massage?

De naam zegt het al: een hot stone massage gebeurt met stenen. En hoewel deze ‘hot’ zijn, zijn deze natuurlijk niet zo warm dat het niet meer aangenaam is. De masseur weet deze op de juiste temperatuur te brengen. Maar voordat de stenen te pas komen, neem je natuurlijk eerst plaats op de massagetafel. Vervolgens zal de masseur een heerlijke olie op je huid aanbrengen. Nu pas komen de stenen aan bod. Deze worden op jouw huid geplaatst maar kan eventueel ook met een handdoek tussen jouw huid en de warme ballaststenen.

Ben je echt helemaal ontspannen en gewend aan de temperatuur van de stenen? Dan gaat de masseur langzaam met die stenen over je lichaam masseren. Zo nu en dan zullen de stenen op een bepaalde plek van het lichaam worden gelegd zodat de warmte tot diep in je lichaam kan doordringen.

Hot stone massage bij u om de hoek

Er zijn in Nederland (en daarbuiten) tal van wellness arrangementen te boeken waarbij u ook een hot stone massage kunt ondergaan. Er is altijd wel een bij u in de buurt te vinden. Tip: boek dan meteen een weekend wellness arrangement. Het ultieme relaxen.

Hot stone massages hebben 5 belangrijke voordelen:

  1. Het verlicht je (spier)pijn

Hot stone massages zijn echt heel ideaal voor het verlichten van spierpijn. Door de warmte van die stenen stroomt er meer bloed naar de zones die behandeld worden. Dat verlicht pijn als spierpijn en gewrichtspijn.

  1. Het vermindert stress

Het moge duidelijk zijn: een hot stone massage werkt ontspannend en dat is weer goed voor het verminderen van stressgevoelens.

  1. Je slaapt beter

Stress is ook niet heel goed voor de nachtrust. Verschillende studies wijzen uit dat een massage een goed alternatief is voor slaappillen (welke op zijn beurt weer bijwerkingen hebben).

  1. Een hot stone massage ontspant de spieren

Een hot stone massage ontspant uw spieren en gewrichten. Zo worden uw gewrichten weer flexibeler en beweegt u gemakkelijker.

  1. Het geeft je immuniteit een boost

Studies hebben een positief effect vastgesteld op arginine-vasopressine, een hormoon dat de bloeddruk reguleert en het lichaam water helpt vast te houden.

Wanneer u geen hot stone massage mag hebben

Elke massage heeft een doel. Hierboven noemden we al wat voor voordelen en eventueel doelen het voor u kan hebben. Maar let erop dat een hot stone massage niet altijd geschikt is of een aangepaste versie beter is. Een paar voorbeelden daarvan zijn wanneer u de griep heeft al dan niet met koorts, u een antibioticakuur volgt of wanneer u zwanger bent. Maar ook zijn er ernstigere redenen waarbij u deze massage met hete stenen beter kunt overslaan. Voorbeelden daarvan zijn wanneer u gebruik maakt van een antidepressivum, trombose heeft of lijdt onder een ernstige vorm van vaatziekte.