Selecteer een pagina

Werken, we doen het een groot deel van ons leven. Het is het fijnste als we iets doen wat ons bevalt. Maar het kan zomaar voorvallen dat je werk je niet (langer meer) bevalt en je iets anders wilt gaan doen.

Erachter komen wat je wilt en kunt gaan doen is niet altijd even simpel. Dan kan het een goed idee zijn om de professionele hulp in te schakelen van een loopbaancoach.

Een loopbaancoach is gespecialiseerd in, het woord verraadt het al, loopbaancoaching.

Maar wat is dan precies loopbaancoaching?

Een coach gespecialiseerd in loopbaancoaching helpt je bij het uitzoeken van wat je graag zou willen en kunnen in je werkende leven. En je loopbaancoach helpt je bij het waarmaken van deze ideeën. Zodat het niet alleen bij dromen blijft. Dromen kunnen bewaarheid worden.

Ook als je net van school komt en je weet niet welke kant je op wilt gaan qua werk is het een goed idee om een loopbaancoach in te huren. Die zal jou vanzelfsprekend niet vertellen wat je moet gaan doen. Een loopbaantraject is een samenspel tussen jou en je coach.

Vanaf het eerste kennismakingsgesprek waarin jullie in kaart brengen waar jouw ‘pijnpunten’ en vragen liggen maar ook wat je competenties zijn en wat je eventueel nog zou willen leren.

Wat haal je graag uit je werk?

Want je werkt om je rekeningen te betalen, om jezelf en je familie een fijn thuis te kunnen bieden, om zekerheid te hebben. Maar daarnaast is het natuurlijk het fijnste als je werk doet wat je leuk vindt, dat je er bevrediging en een gevoel van vervulling uit kan halen.

Je werk neemt een groot gedeelte van je dag/week/leven in. Dan kan het maar beter een zo goed mogelijke tijd zijn nietwaar?

Een loopbaantraject is maatwerk want iedereen heeft een andere carrière en andere vraagstukken. Daardoor zal de loop van ieder traject qua inhoud en lengte verschillen. Dit zal je coach met jou bespreken voor het traject een aanvang zal nemen. Heb je alles eenmaal op een rijtje gezet dan is er ook hulp mogelijk bij het verkrijgen van de door jou begeerde baan.

Een loopbaancoach beschikt over een groot netwerk en heeft toegang tot een vacaturebank. De coach kan je leren hoe je een goed cv kunt vervaardigen en kan jou ook sollicitatietraining geven. Zodat jij goed voorbereid en met zelfvertrouwen een sollicitatieprocedure in kunt gaan. Overigens, als jij geen baan bij een bedrijf/werkgever ambieert maar zelfstandig aan de slag wilt gaan als zzp’er dan kan dat ook met hulp van je loopbaancoach.

Kortom, voor een smooth verloop van je carrière is het helemaal geen gek idee om eens in de zoveel tijd een coach aan je zijde te hebben die jou helpt door middel van loopbaancoaching.