Selecteer een pagina

infra rood Verschillende onderzoeken en ervaringen van mensen laten zien en horen dat een sessie in de infrarood sauna verschillende gezondheidsvoordelen met zich meebrengt. Het verhoogt de weerstand, omdat je transpireert en daarmee toxische afvalstoffen laat gaan. De zou meer energie krijgen. De stralingen werken pijnverlichtend op spieren en gewrichten. Daarnaast is het ook gewoon een rustmoment waarin je kunt ontstressen en spanning kunt loslaten. Na de sessie kun je er weer volledig tegenaan!

Het is bijna eng wat andere onderzoeken en ervaringen van mensen laten zien en horen over massages. Een massage is goed voor lichaam en je geest, je komt weer in ‘balans’. Bij een regelmatige massage kan dit de weerstand verhogen. Je krijgt er energie van. Bij een goede massage kan spierpijn verminderd en versoepeld worden. Een goede massage zorgt ervoor dat afvalstoffen verwijderd worden en spanning losgelaten wordt.

Flink wat overeenkomsten dus! Toch is er iets waar de massage niet tegenop kan. De prijs. Netto ben je bij de infrarood sauna een stuk goedkoper uit. Voor een massage betaal je al snel €50 per sessie en een infrarood sauna is een eenmalige investering die je er zo uit haalt. Dit komt omdat een massage altijd door iemand gegeven moet worden, mits je een hele lieve partner hebt die regelmatig massage geeft, moet de persoon geld verdienen. Een infrarood sessie zal buiten de eenmalige investering ongeveer €3 per keer kosten voor gebruikte energie, maar dat is het.

Kijk snel op de website van infrarood sauna om zelf een inschatting te maken hoe groot deze investering voor jou zal zijn. Er zijn verschillende soorten sauna’s, met alle een eigen prijskaartje. Hier kunnen we in dit artikel dus geen inschatting maken.