Selecteer een pagina

Tegenwoordig haasten we ons van hot naar her. We leven in een raas en staan eigenlijk nooit stil bij wat we hebben of juist niet hebben. Dit betekent dat we eigenlijk nooit ontspannen. Zelfs als we zeggen dat we ontspannen, zijn ondertussen bezig met wat anders op bijvoorbeeld onze telefoon. Dit geeft ons lichaam en onze hersenen geen rust. In dit artikel geef ik enkele tips om weer echt een keer goed te ontspannen. Lees snel verder.

Massage

Een massage is een manier om alles even te vergeten. Ga lekker liggen en laat je verwennen. Geef van te voren goed aan wat je lekker vindt en wat je totaal niet wilt. Zo hoef je je tussendoor geen zorgen te maken. 

Sauna

Ook de sauna is ideaal om even aan niets te denken behalve je ademhaling. Ga rustig zitten en probeer rustig te ademen en hier ook echt op te letten. Zodra je merkt dat je gedachten beginnen af te dwalen, begin je gewoon weer te denken aan je ademhaling. Zelf vind ik een sauna altijd redelijk duur en daarom gebruik ik vaak een e-kortingscode. Tip van de dag!

Meditatie en yoga

Ga lekker naar een yogales en begin te zweten. Veel mensen denken dat yoga en meditatie erg zweverig zijn, ook al kan dit soms ook wel zo zijn maar is niet altijd zo. Een yoga les kan heel erg zwaar zijn en daarom is het onmogelijk om je bezig te houden met andere dingen. Een ideale manier om te ontspannen dus. Daarnaast leer je mediteren wat je ook weer kan gebruiken in je dagelijks leven.