Selecteer een pagina

Wie zich thuis ook steeds op vakantie wil wanen, droomt vast van een persoonlijke spa. Goed nieuws, want een sauna laten installeren behoort al lang niet meer toe aan enkel de superrijken. Er zijn echter meer verschillende types sauna dan je misschien zou vermoeden, zoals bijvoorbeeld blijkt uit het aanbod van https://www.bastu.nl/ en andere leveranciers. Infraroodsauna’s en bastu’s zijn steeds populairdere opties voor ontspanning en wellness. Uiteindelijk zal de keuze tussen een infraroodsauna en een bastu afhangen van persoonlijke voorkeur en budget. Beide kunnen een geweldige aanvulling zijn op een wellness routine thuis en bieden een plek om te ontspannen en tot rust te komen na een lange dag. 

Wat zijn infrarood sauna’s en bastu’s?

Een infrarood sauna is een soort sauna die infraroodstralers gebruikt om stralingswarmte af te geven. Dit type sauna zou verschillende gezondheidsvoordelen hebben, waaronder een verbeterde bloedsomloop, ontgifting en minder stress. Infraroodsauna’s zijn meestal kleiner en energiezuiniger dan traditionele sauna’s, die warmte gebruiken om de lucht in de sauna op te warmen. Een Bastu is een traditionele sauna die zijn oorsprong vindt in Finland. Het is een kleine kamer of huis ontworpen voor droge of natte sessies. Een Bastu gebruikt meestal houtkachels om de lucht in de sauna te verwarmen, en water wordt vaak op de hete rotsen gegooid om stoom te creëren. 

Belangrijke verschillen tussen de twee

Hoewel zowel infraroodsauna’s als bastu’s ontspanning en potentiële gezondheidsvoordelen bieden, zijn er enkele verschillen waarmee rekening moet worden gehouden. Infraroodsauna’s zijn over het algemeen goedkoper en gemakkelijker te installeren, en ze hebben niet zoveel ruimte nodig als een bastu. Bastu’s kunnen echter een meer authentieke sauna-ervaring bieden, en sommige mensen geven de voorkeur aan de warmte die wordt geproduceerd door houtkachels. Zorg er wel voor dat u de juiste sauna-etiquette volgt en naar uw lichaam luistert om een ​​veilige en plezierige ervaring te garanderen.